OPEN UP THE SPACE & LET THE KITCHEN SHINE

NORTH VANCOUVER, BC

PROJECT OVERVIEW

For the Teegan family, it was clear their kitchen was in desperate need of a complete overhaul. The original kitchen had a distinct 70’s country aesthetic that we can safely say is never coming back into style.  Dated aesthetics, combined with a cramped and closed off layout made for a space that no-one felt inspired to cook in.  We were excited to take on this project and help create a new space that fit with the changing needs of their family.

Our first critical step was to open up the kitchen space into the living room by removing the wall that separated the two spaces. By doing so, immediately the entire living area became more airy, contemporary, and far more functional.

The clients wanted materials and colour palette that was timeless, warm and inviting, and yet fresh and clean at the same time. By choosing a two-tone colour palette for the cabinetry we were able to create this perfect balance.  Quartz countertops and subway tile backsplash made for practical choices to enable an easy-to-clean kitchen and an elegant look. We love how the final space turned out and are thrilled to give our clients the space of the dreams to cook, entertain, and enjoy for decades to come.

SPECS

Age of home: 1970’s
Location: North Vancouver, BC

BEFORE GALLERY

GOALS

Open up the space
Keep the kitchen design timeless

MATERIALS & COLOURS

Quartz countertops

Shaker cabinetry

Subway tile backsplash

Whites and greys and espresso tones

Related Projects